prehisztorikus
akciójátékok
kalandjátékok
akció-kalandjátékok
szerepjátékok
stratégiai játékok
szimulátorok
sportjátékok
logikai játékok
  logikai játékok

A játékosnak különféle logikai kihívásoknak kell megfelelnie. A logikai játékokat feloszthatjuk (1.) történet nélküli és (2.) történettel rendelkező logikai játékokra. A két kategórián belül beszélhetünk külső nézetes és szubjektív nézetű logikai játékokról.

(1)A történet nélküli logikai játékokra jellemző, hogy semmiféle narrációval nem rendelkeznek. Ide tartoznak olyan külső nézetes logikai játékok, mint pl. a Boulderdash, és olyan szubjektív nézetű játékok, mint pl. a Mahjong, vagy a Tetris.

(2.) Bár a hőskorban, illetve az átmeneti időszakban is készült számtalan "kulissza-történettel" rendelkező logikai játék (pl. a Gobliiins! sorozat), ez a műfaj a CD-ROM korszakban lett rendkívül népszerű, esősorban a The Seventh Guest és a Myst sikerének köszönhetően. Ezeket a játékokat a sajtó tévesen kalandjátékoknak nevezi, holott valójában csak olyan, térben szigetszerűen elhelyezkedő logikai elemekről van szól áll, melyek közé a készítők egy átvezető történetet szálait  feszítették ki. Ebből adódóan az összes Myst-klónt (Jewel of the Oracle, Zork Nemesis, stb.) a logikai játékok közé soroljuk.
A logikai játékok nem csak a kalandjátékokkal, hanem az akciójátékokkal is összekapcsolódhatnak: számtalan klasszikus  ügyességi játékban találunk pl. logikai feladványokat (Load Runner, Impossible Mission)

letölthető játékok
letölthető zenék
letölthető filmek
elmélet
cikkek
linkek
 
segítség
kapcsolat
impresszum