ZX Spectrum
C64
Amiga
Atari ST
Apple II
  C64
Commodore 64

Minden idők leghíresebb és "legszeretetreméltóbb" házi számítógépe, amely 1982-ben indult világhódító útjára, s amelyet csak  az Amiga tudott lefölözni az évtized utolsó harmadában. Rengeteg emulátor készült rá, a legelterjedtebb file kiterjesztések a .d64 (lemezes), és a .t64 (kazettás), valamint a .prg. A file-ok sokszor  több játékot is tartalmaznak. A könyvtárak, valamint a játéknevek között  a cursor, illetve a Tab billentyűvel lépkedhetünk. A játékok általában a jobb cursor, vagy a Tab megnyomásával töltődnek be.

PC64: Gyors, de elsősorban az egy file-os játékok futnak rajta, az egész lemezes programoknál általában kifagy. 

Indítás: PC64.exe

A könyvtárstruktúrát a bal, a játékneveket a jobb oldali ablakban látjuk. Az alkönyvtárakba a curzorral, a .d64 ill. t64 kiterjesztésű file-ba pedig a Tab billentyűvel léphetünkbe. A játékok között a kurzorral válogathatunk, a kiválasztása után a RETURN gombbal indíthatjuk a programot. A játékból az Esc gombbal léphetünk ki.

CCS64: Szinte minden program fut rajta, de rendkívül lassú, mert a készítők a játékok betöltési idejét is emulálták. Főleg az egész lemezes, illetve több lemezes programokhoz ajánlott

Indítás: ccs64_95.bat 

Kezelés: A kezelőmenübe az F9 gombbal léphetünk be. A virtuális drive-ot a  LOAD paranccsal aktiválhatjuk,  a megfelelő könyvtárt, illetve file-t a CURSOR-ral kereshetjük meg, és  a játékot  is ezzel indíthatjuk. Ne felejtsük el beírni betöltődés után a RUN parancsot. További lehetséges indítási mód az egész, vagy több lemez játékok esetében a 

Load "kezdőfile",8,1 parancs, 

utána a RUN

CCS64/WIN: Valószínűleg a legtökéletesebb C64 emulátor. Rendkívül gyors, és mind az egy, mind pedig a több file-os játékok futtathatók vele.

Indítás: ccs64_95.bat 

Kezelése: Menű előhívása F9 gombbal. A játékot az 1541 device... kezdésű virtuális drive-ba tölthetjük be: a könyvtárak és a file-ok között itt is a jobb cursor gombbal, vagy Tab-bal lépkedhetünk. Játék indítása: jobb cursor. A menűbe F9-el léphetünk vissza, itt tudunk resetelni. Az options menüben állítható a felbontás (a 640x480 Pal mód ajánlott), illetve a zene, stb. A játékokból screenshotokat is készíthetünk a bal ALT + 2 megnyomásával.

letölthető játékok
letölthető zenék
letölthető filmek
elmélet
cikkek
linkek
 
segítség
kapcsolat
impresszum