Nosztalgikus bevezető
Archívum
Játéktörténelem
Elmélet
Linkek

Üdvözlünk, kedves látogató!Örömmel tudatjuk veled, hogy az első magyar Számítógépes Játékmúzeum kapui végre megnyíltak előtted. Legyél bár laikus érdeklődő, a "régi szép idők" nosztalgiájától hajtott vándor, vagy a számítógépes játékokkal kapcsolatos elemzésekre kíváncsi intellektus, reméljük, múzeumunkon belül bőségesen találsz majd magadnak csemegéket. Mivel a munka,  melyet kitűztünk magunk elé - vagyis, hogy feldolgozzuk a számítógépes játékok mintegy négy évtizedes  történelmét - meglehetősen sziszifuszi, ezért reméljük elnézitek nekünk azt, hogy a múzeumon belül még oly sok a fehér folt, mint a régi, agyonmásolt C64-es lemezeken a hiba.
 • Amennyiben letölthető játékokra, emulátorokra, zenékre vágytok, vagy konkrét cégekkel kapcsolatos információkat kerestek, úgy az ARCHÍVUM a ti elsődleges vadászterületetek.
 • A múzeum legfontosabb része a JÁTÉKTÖRTÉNELEM, amelyen belül játékkategóriák szerint csoportosítottuk az írásokat. A leginkább feldolgozott fejezet a kalandjátékok története, de sok mindent megtudhattok az akció, az akció-kaland, a szerep és a stratégiai játékok fejlődéséről is.
 • Ha "erős a gyomrotok", és a játékokkal kapcsolatos esztétikai, művészettörténeti elemzésekre vágytok, úgy az ELMÉLET részt ajánljuk,
 • ha pedig LINKEK-et kerestek, ezeket is megtaláljátok a múzeumon belül.

  Múzeumunk célja - a "leletmentésen" és a digitális krónikák lejegyzésén túl egyfajta tisztelgés a "régi szép idők" emléke előtt: mivel sokszor személyes élményekre alapozunk,  ezért reméljük  megbocsátjátok, ha az írások néha személyes hangvételűek lesznek, mint a nosztalgikus bevezető is.   

  Jó szórakozást, nosztalgiázást, és elmélkedést kíván a két muzeológus:

  Beregi Tamás és Herpai Gergely

 • letölthető játékok
  letölthető zenék
  letölthető filmek
  elmélet
  cikkek
  linkek
   
  segítség
  kapcsolat
  impresszum