Bevezetés
Vázlatos játéktörténelem
Prehisztorikus korszak
Akciójátékok
Kalandjátékok
Akció-kalandjátékok
Stratégiai játékok
Szerepjátékok
Szimulátorok
Logikai játékok
Sportjátékok
  Bevezetés
Talán hihetetlen, de a számítógépes játékok ma már több, mint 40 évtizedes múlttal rendelkeznek, hiszen az első computer játék, a Spacewar a hatvanas évek elején készült. A játéktörténeti írások célja elsősorban ennek a különleges történelemnek a lejegyzése. Mivel a digitális krónikák írója a rengeteg dokumentum mellett gyakran saját élményeire támaszkodik, ezért az írások - remélem megbocsátjátok nekünk - néha személyes hangvételűek lesznek.   

A játéktörténelem a különböző játékkategóriák történelmén, azon belül pedig a cégtörténeten keresztül fogható meg a legjobban, hiszen a legnagyobb, legsikeresebb  játékkészítő cégek markáns, jellegzetes stílusokat alakítottak ki, mely stílusok aztán erősen hatottak a többi cégre is. A cégtörténeti részeknél találjátok meg az egyes cégekkel, játékokkal kapcsolatos legfontosabb dokumentációkat is. A legnagyobb kultuszjátékok természetesen külön oldalakat kaptak.
Mivel a számítógépes játéktörténelem egyik legérdekesebb, de mindenképpen legjobban dokumentált fejezte a kalandjátékok , az akció-kalandjátékok és a szerepjátékok története, ezért legrészletesebben ezekkel a játékkategóriákkal foglalkoztunk, a többi műfajba inkább csak "belekóstoltunk" egy-egy téma, sajátos jelenség erejéig. A múzeum azonban rohamléptekkel gyarapszik, ezért remélhetőleg előbb-utóbb az összes fehér folt betöltődik majd, s minden játék kategória rajongója megtalálja a számára legízletesebb csemegét.

letölthető játékok
letölthető zenék
letölthető filmek
elmélet
cikkek
linkek
 
segítség
kapcsolat
impresszum